De reis naar sportiviteit

Sporten, hoe belangrijk is het nu eigenlijk? Vitaal worden en blijven is een van de belangrijkste dingen in het leven. Tegenwoordig zijn we zo druk met werk, verplichtingen, vrienden etc. Hierdoor vergeten we soms om aan onszelf te denken. Echter kan je beter veel tijd aan jezelf besteden. Je zal dan een gelukkiger leven leiden maar hoe kan je dit nu het beste doen? Hieronder vertellen we daar graag meer over.

Laten we beginnen met afvallen en sporten. Het is belangrijk om dagelijks genoeg te bewegen. Wanneer je een kantoorbaan hebt dan zal dit lastiger zijn maar ga bijvoorbeeld in de pauze in stukje wandelen. Na het avond eten nog een stukje wandelen en jij hebt je dagelijkse beweging ook weer gehad. Dagelijkse beweging staat los van sporten. Minimaal 2 keer per week intensief bewegen is goed voor het lichaam en de gezondheid.

Voetballen, fitnessen, tennissen, eigenlijk elke sport waarbij jouw hartslag wordt verhoogd valt onder intensief sporten. Wij hebben iemand gesproken die is begonnen met sporten op een iets latere leeftijd.

Mijn reis naar sportiviteit

Karin (30): “Tijdens mijn reis naar mijzelf ben ik gaan kijken wat echt belangrijk is. Hier ben ik erachter gekomen dat sporten daar een groot deel van ons. Vroeger heb ik nooit veel gesport omdat ik andere dingen leuker/belangrijker vond. Ik heb hier natuurlijk onwijs van genoten maar ik merkte dat ik toe was aan verandering. Twee jaar geleden ben ik met fitnessen begonnen en ik heb veel meer energie en zin in het leven gekregen. Dit merk ik doordat ik op tijd opsta en ook gedurende de dag energie behoudt. Normaal deed ik nog wel eens een middagdutje maar die heb ik nu niet meer nodig. Ik fitness drie keer in de week en dat is voor mij genoeg. Het is voor iedereen natuurlijk anders en dan moet ieder zelf onderzoeken.

Lees hier mijn laatste post

Lees